Operacije dioptrije z vstavitvijo multifokalne oziroma torične multifokalne intraokularne leče (IOL)

Če ste starejši od 43 let in imate ena očala za daljavo in druga za bližino in želite, da vam napravimo operacijo, po kateri ne boste več potrebovali očal, nas pokličite na telefon 041 37 1234, ali nam pošljite elektronsko pošto na naslov: meh@okulistika.si!
Vstavitev leče

Operacija z vstavitvijo multifokalne ali torične multifokalne leče je v svojem poteku skoraj enaka operaciji sive mrene, le da namesto monofokalne enožariščne protetične leče vstavimo multifokalno oz. mnogožariščno ali torično mnogožariščno znotrajočesno protetično lečo.

Primerno za starejše od 43 let, ki imajo ena očala za daljavo in druga za bližino.

Multifokalna leča omogoča oster vid na bližino in daljavo in v večini primerov pacienti s vstavljeno multifokalno lečo vidijo ostro na daljavo in bližino brez optičnih pripomočkov, to je brez očal. Po vstavitvi monofokalne leče pa je vid oster le na eni razdalji, ali na daleč, ali na bližino, odvisno od odločitve, ki jo sprejmemo pred operacijo.

Za drugo razdaljo pa po operaciji potrebujejo optični pripomoček, običajno očala. Vstavitev torične leče pa omogoča odpravo predoperativnega roženičnega astigmatizma in je lahko tudi kombinirana multifokalna torična leča, ki združuje lastnosti obeh vrst leč. Gre za nadstandardne materiale, katerih stroški niso pokriti s strani zdravstvene zavarovalnice.

041 37 1234