Odprava dioptrije z vstavitvijo ICL leče

Dioptrijo pa lahko odpravimo tudi z vstavitvijo ICL leče. Gre za t.i. fakične leče, ki jih v oko vstavijo brez odstranjevanja naravne leče. ICL lečo v očesu naravni leči dodajo in skupaj tvorita optični sistem brez dioptrije ter tako odpravita potrebo po optičnem pripomočku. Za vstavljanje ICL leče nas pokličite na telefon 041 37 1234, ali nam pošljite elektronsko pošto na naslov: meh@okulistika.si!

Nekoč so bile te operacije namenjene le korekciji zelo visokih dioptrij in za paciente, ki niso bili primerni za odpravo dioptrije z lasersko operacijo na roženici. Sodobne ICL leče pa se uporabljajo za odpravo večine vrst refrakcijskih motenj v starosti od 21 do 43 let. Poseg je vedno bolj razširjen zaradi svoje natančnosti in varnosti.

Razvoj materialov, iz katerih so ICL leče narejene, je prinesel boljšo kakovost in omogočil, da je odprtina, skozi katero vstavimo lečo v oko, vedno manjša, kar omogoča zelo hitro celjenje in kratko rehabilitacijo. Zaradi tega postaja v številnih primerih pomembna alternativa sicer še vedno pogostejšim posegom laserske odprave dioptrije.

041 37 1234